Muren & wanden

Ben je van plan om de muren en wanden van je huis eens grondig aan te pakken? Dan is verstandig dat je wel via vaste stappen werkt. Wanneer je dit niet doet, kan het nog wel eens zo zijn dat de muren en wanden er lelijk uit komen te zien.

Vul eerst de gaten van de muren en wanden op

Wat je uiteindelijk wilt zijn strakke muren en wanden en een muur met gaten er in werkt daar natuurlijk niet aan mee. Het is dan ook verstandig om de gaten in de muren en wanden te vullen met plamuur. Zo kun je muren en wanden dus goed opvullen en egaal maken. Laat het wel even goed uitdrogen, voordat je het gaat behangen of verven.

Behandel de muren en wanden goed voor

Als de muren en wanden zijn uitgedroogd is het belangrijk de muren en wanden goed voor te behandelen, wanneer het bijvoorbeeld wilt verven of behangen. Vochtig de muren en wanden licht, want het is mogelijk dat muren en wanden niet goed vocht op kunnen nemen. Normaal gesproken behandel je de muren en wanden met voorstrijk. Wacht ook altijd met het boren voor bijvoorbeeld goede tv beugels in de wand tot die helemaal behangen of geverfd is.

De muren en wanden verven

Dan wanneer je alle voorbereidingen hebt voltooid, kun je eindelijke beginnen met het verven van de muren en wanden. Voordat je begint met verven is het verstandig om de muurverf goed te mengen.

Dan wanneer je klaar bent met het mengen kun je de verf in een verfbak gieten en kun je met een kwast de randen en hoeken schilder. Wanneer je ramen in je muren en wanden hebt, kun je dit het beste even afplakken met schilderstape.

Wanneer de randen en hoeken van de muren en wanden geschilderd zijn, kun je beginnen met het verven van de muren en wanden. Probeer de verfroller voor de helft in de bak te laten zakken en rol daarna over de ribbels. Zo neemt de verfroller de verf goed op. Wanneer je klaar bent met het verven laat het dan even drogen. Het is soms nodig om verschillende lagen te verven.