Kleur ideeen

KLEUR ideeën – VERF ideeën

Interieur.

Er zijn enorm veel kleurcollecties die u kunnen helpen bij het maken van een keuze in kleurtoepassing en sfeerbeleving. U vindt binnen deze collecties zowel muurverven als lakverven en soms ook structuurverven.
Ga bij uw kleurkeuze echter niet alleen af op wat u mooi vindt maar houdt ook rekening met wat in uw situatie mogelijk is. Mocht u uit een standaard assortiment geen keuze kunnen maken dan kan de gewenste kleur op een verfmengmachines worden aangemaakt.

Zowel in glansverf, zijdeglans als latex en structuurverf.
Warme en donkere kleuren komen op je af, waardoor een ruimte kleiner en intiemer lijkt. Met koele en lichte kleuren bereik je het tegenovergestelde. Een smalle gang in lichte tinten lijkt dus breder. Een lange gang maak je ‘optisch’ korter door de achterwand een warme of donkere kleur te geven.Een kamer lijkt hoger als je de wanden een kleur geeft en het plafond schildert in wit of een veel lichtere tint dan de wanden. Wanneer je het plafond in een donker kleur schildert lijkt de kamer veel lager dan hij in werkelijkheid is.
Let op!

Een kleur wordt beïnvloed door zijn omgeving zoals licht, schaduw en andere gekleurde oppervlakten, b.v. tapijt, gordijnen, behang. Bovendien lijkt een kleur op een groot oppervlakte toegepast (b.v. latex op muren) donkerder en intensiever. Denk hieraan als u de verf vanaf een kleine kleurenstaal uitzoekt.

Exterieur

Alleen afgaan op een mooie kleur is niet genoeg. Let bij uw kleurkeuze voor buiten onder andere op de combinatie met de baksteenkleur, aanliggende panden en de stijl van uw huis. Bij de toepassing van meerdere kleuren moet u er goed op te letten dat het kleurgebruik in evenwicht is. Plan welke onderdelen (b.v. kozijnen, deuren, draaiende delen, boeiboorden en daklijst) in verschillende kleuren geschilderd kunnen worden. Het resultaat staat of valt met een juist verdeling van de kleuren.