Je spullen verzekeren

Je spullen verzekeren
Als je thuis veel waardevolle spullen staan hebt, is het vanzelfsprekend dat je wilt dat er niets mee gebeurt. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje. In Nederland stormt en regent het steeds vaker. Ook een woningbrand ontstaat sneller dan je er erg in hebt. Misschien sta je er niet bij stil: maar de plasma-tv, de laptop en de computer vertegenwoordigen een bepaalde waarde.

Schade
Je kan je indekken tegen schade aan je persoonlijke eigendommen binnenshuis middels een inboedelverzekering. Hoewel het afsluiten van een inboedelverzekering wettelijk niet verplicht is, hebben de meeste huiseigenaren een inboedelverzekering afgesloten.

De inboedelverzekering dekt schade die ontstaat door bijvoorbeeld brand, stormschade of diefstal. Voor zeer waardevolle spullen zoals sierraden, kun je beter een kostbaarhedenverzekering afsluiten.

Kostbaarhedenverzekering
De kostbaarhedenverzekering is vaak een extra optie bovenop de inboedelverzekering. Met een kostbaarhedenverzekering kun je je kostbare sierraden zoals kettingen en horloges verzekeren. De premie van een kostbaarhedenverzekering ligt vaak iets hoger, maar het voorkomt dat je zeer waardevolle spullen opeens in vlammen opgaan.

Buitenshuis?
Hoewel ‘inboedel’ doet vermoeden dat de spullen per se binnen huis moeten staan, kun je ook bij de meeste inboedelverzekeraars een extra verzekering afsluiten: de buitenhuisverzekering. Zo kun je je bijvoorbeeld indekken tegen schade die ontstaat aan je gadgets die je meeneemt in de trein. Wanneer je telefoon bijvoorbeeld gestolen wordt, kun je alsnog aanspraak maken op de verzekering.

Afsluiten
Je leest het al: met een inboedelverzekering is er nogal wat mogelijk. Welke extra opties je bovenop de normale inboedelverzekering af kan sluiten, verschilt per verzekeraar. Ook de premie verschilt per inboedelverzekeraar. Om een duidelijk overzicht te krijgen van de bekendste en goedkoopste inboedelverzekeraars in Nederland, kun je inboedelverzekeringen vergelijken.